28 februari, 2009

Varför duger inte européer?

Nyligen framkom det att EU tänker genomföra ett rekryteringsprojekt i Afrika. Syftet är att få hit afrikaner som kan försörja oss åldrande européer. Uppenbarligen åldras inte afrikaner. Man har öppnat ett rekryteringscenter på den afrikanska kontinenten och målet är att fram till år 2050 ha rekryterat 50 miljoner afrikaner till Europa.

Kanske har jag fått något om bakfoten, rätta mig därför om jag har fel. Men det är 41 år kvar till år 2050. Menar EU på fullt allvar att EU-länderna inte kan få till en familjepolitik som ser till att européerna på 41 år kan återskapa yngre generationer?

Och vem ska försörja de 50 miljoner afrikanerna när de åldras? Ska samhällsekonomin vila på att befolkningen ständigt växer? Sen när är pengar viktigare än människor och folk? Och hur hållbar är denna idé?

Denna oförsvarbara politik vill EU bygga på. USA och Storbritannien är redan experter på att dränera afrikanska länder på de få högutbildade som finns där. 29 % av Ghanas läkare har lämnat landet. 34 % av Zimbabwes sjuksköterskor har gjort detsamma med sitt hemland.Europa utbildar årligen 174 000 egna läkare, Afrika utbildar bara 5 000 läkare. En ansenlig del av dessa 5 000 har dock lockats bort från sina hemländer. Ska också EU börja men denna koloniala politik och därmed låta Afrika permanenta sitt nödtillstånd? Nu vet vi åtminstone hur invandringen till Europa är berikande: andra länder ska föda vår arbetskraft.

Men åter till värdegrundsfrågan. Anser makteliten att det inte spelar någon roll vilka folk som fortsätter existera? Är alla folk likadana? Är inte alla folk unika? Varför är det acceptabelt att byta ut européer mot andra folk och ändå låtsas som om det inte gör någon etisk skillnad? Är det också acceptabelt att byta ut till exempel indonesier mot européer i Indonesien?

27 februari, 2009

Fega rånare gav sig på 8-årig pojke

Att fegheten är det som definierar gängen som misshandlar, rånar och våldtar är det väl ingen som längre ifrågasätter. De är mångfaldigt fler när de ger sig på sina offer. Ibland med knivar och andra vapen. Men frågan är om inte aktuella trio slagit något slags rekord i feghet och löjlighet. De fångades på övervakningskamera alldeles innan de följde efter en 8-årig pojke och hans syster och rånade honom på hans mobiltelefon. Det är Efterlyst på TV3 som tagit upp följande fall.

Det var kort före julafton som pojken och han syster fotograferade varandra på bussen med 8-åringens mobilkamera. Med på bussen fanns också de tre fegisarna i 20-årsåldern. När pojken och hans syster klev av i Farsta följde trion efter. De sa till honom att ge dom vad han hade på sig. Sedan vred de mobiltelefonen ur näven på pojken.

Pojken är numera rädd att gå utomhus eftersom han tror att rånarna ska komma tillbaka efter honom.

Det sorgliga är att om fegistrion (bilden) grips, kommer de knappast att få något straff. Skyddstillsyn är nog det närmast straff de kommer. Det Nya Sverige är fantastiskt.

Vet du vilka männen är eller har du andra upplysningar, ring Efterlyst: 08 702 00 90.

26 februari, 2009

Fulmedia censurerar polisens efterlysningar – för femtioelfte gången

Igår utbröt en anlagd brand i Eskilstuna på morgonkvisten. Det var Hotell Statt som förstördes till grunden och nu är polisen säkra på hur gärningsmannen, eller en av gärningsmännen ser ut.

- Det finns flera kameror som fångat mannen. Vi är säkra på att det här är en gärningsman, säger Svante Melin, kriminalkommissarie.

Därför gick man ut med två övervakningsbilder (överst) som visade samma man gå in genom entrén till hotellet. Dagens Nyheter valde då att pixelisera bilderna. En Rakryggadläsare ringer Dagens Nyheter och frågar varför de censurerar efterlysningsbilderna när inte ens Aftonbladet gör det. Inom kort censurerade även Aftonbladet polisens efterlysningsbilder.

Vad är vitsen med att censurera polisens efterlysningsbilder? Hur kan fulmedia göra detta utan att misstänkas för skyddande av brottsling? Det är inte första gången detta händer. Rakryggad har skrivit om detta tidigare, vilket du kan läsa om här, här, här, här, här och där. Men ibland censurerar man inte bilderna alls. Här är några exempel.

Om hudfärgen visar sig vara för mörk på brottslingen har numera medieföretagen slentrianmässigt blekt hyn så att den framstår som ljus. Fulmedia anser tydligen att terrängen (verkligheten) ska utformas efter kartan (visionerna). Därför görs alla brottslingar till svenskar. Visst känns det väl tryggt att du har förmyndare i varje redaktion som ser till att du avviker från etablissemangets politiska linje? Mångkulturens okränkbarhet…

Känner du igen mannen på bilderna eller vet du något annat om branden? Ring då polisens tipstelefon 016-16 22 22.

Tack för nyhetstipset, Inge!

25 februari, 2009

Olle Reiz mördare dömd – exponerad av blogg

Olle Reiz, omtyckt gymnasielärare, kunde inte se på när de tre s.k. männen slangade bensin ur bilarna på parkeringen. Hans rakryggade agerande kostade honom livet. När gärningsmännen upptäcktes kastade de sig in i bilen och körde över Olle Reiz, som senare dog på sjukhuset.

I domen (Blekinge Tingsrätt, mål B188-08) kan man läsa följande:
”Olle Reiz hade följt efter ner till parkeringen och ställde sig – iförd morgonrock – framför bilen för att hindra de två killarna från att ge sig av. Hon [makan, Rakryggads anm.] hörde hur föraren gasade och såg bilen började gunga, varvid Olle Reiz gick undan. Hon såg därefter hur bilen rivstartade och svängde snett åt höger. Hon hörde Olle Reiz grymta till. Bilen backade därefter tillbaka för att sedan ånyo rivstarta men denna gång svängde bilen åt vänster och ut från parkeringen.”

Mördarna körde åt höger, för där stod Olle. De körde över honom, sedan backade de över hans kropp för att därefter lämna platsen. Och detta får Blekinge tingsrätt till vållande till annans död - inte mord.

Dådet skedde på färjelägret i Torhamn, några mil öster om Karlskrona. Nu har tre "män" dömts. Rakryggade Fria Nyheter har gjort en kontroll av fallet och lyckats få fram följande uppgifter.

De dömda är:
Björn Sebastian Andreasson (tilltalsnamn: Björn, född 850201), boende i Lyckeby, dömdes för vållande till annans död (!), stöld, häleri, grov vårdslöshet i trafik samt obehörigt avvikande från olycksplats. Dom: 18 månaders fängelse.

Dan Johan Fredrik Flyborg (tilltalsnamn: Johan, född 840424), också boende i Lyckeby, dömdes för misshandel, olaga hot, och stöld. Dom: 7 månaders fängelse.

Jan Marcus Andreas Rehnström (tilltalsnamn: Marcus, född 750122), boende i Kallinge, dömdes för stöld, häleri och narkotikabrott. Dom: skyddstillsyn med samhällstjänst i två månader.

Samtliga tre är återfallsförbrytare. Andreasson har åtalats femton gånger, Flyborg åtta gånger och Rehnström hela tjugoen gånger. De fick minimala straff även denna gång. Vad fick Olle Reiz och hans fru Madeleine Reiz för straff? Olle Reiz: Döden. Madeleine Reiz: Livstid.

Men tingsrätten tar inte offrens lidande med i beräkningen. Det handlar hela tiden om att ”rehabilitera” gärningsmän, inte straffa de skyldiga och skydda övriga medborgare. Man fyar gärningsmännen lite grann och släpper sedan ut dem på gatorna igen. Olle kommer aldrig mer att gå omkring på gatorna. Madeleine kommer aldrig mer att återse Olle under sitt liv. Men gärningsmännen, ja de är snart ute. Snart på en gata nära dig.

24 februari, 2009

Caroline Stenman erkänner: - Jag kränkte SDU-medlemmarna

Caroline Stenman avslöjades nyligen av SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) för att under falskt namn ha infiltrerat förbundet och smygfilmat SDU-medlemmarna. Det misstänks att detta gjordes för att skapa SD-skadligt material å Sveriges Radios vägnar inför valet till EU-parlamentet där partiet ställer upp. SR:s förhoppning är att detta ska försvåra för moderpartiet SD att ta plats i parlamentet. Ett eller eventuellt flera klumpiga uttalanden från medlemmarna var önskedrömmen. Dessa kunde bli s.k. ”sound bytes” som skulle kunna upprepas om och om igen i radio och tv tills det blir en sanning för väljarna.

Nu erkänner Stenman att hon kränkt SDU-medlemmarna:
- Man har brottats med samvetskval. De var jättesnälla mot mig och tog hand om mig när jag kom in i partiet. Det är klart att det var en kränkning, säger Caroline Stenman till Expressen TV.

Men det inspelade materialet ska ändå användas.
- Det var värt det. Syftet var bra, säger Stenman.

Att lotsa väljarnas åsikter till rätt fåra istället för att rapportera objektivt är knappast ett bra syfte, Caroline. När kommer motsvarande behandling av de andra ungdomsförbunden? Jag kan knappt vänta. Vem vill inte få sina fördomar bekräftade om vad som sägs av medlemmarna i Ung Vänster eller MUF?

23 februari, 2009

Anders, hör av dig!

Med risk för att rubriken låter som en kontaktannons, så söker jag faktiskt kontakt. Jag söker dig, Anders, som den 19:e februari beställde 400 klistermärken. Du glömde att uppge din adress... Jag har dock ditt efternamn.

Hör av dig på min mäjl: rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se

22 februari, 2009

Svar till Jan Nilsson

Följande är ett svar på denna artikel.

Tack, Jan, för din kritik.

Ja, gudskelov har det alltid funnits människor som protesterat när det är på väg åt fanders. Det fanns faktiskt folk som sa "Nu går det åt helvete!!! Stopp stopp stopp!!!!" när extrema ideologier genom historien tog makten i deras land. De var människor med ryggrad. Världen överlevde, även om de själva inte gjorde det. Och vilka skyllde de på? Inga. De sa bara som det var. De konstaterade det uppenbara, det som många inte vågade säga högt. Det är bra att folk protesterar mot det de tycker är fel. Det är demokratiskt och moraliskt riktigt.

Jag konstaterar att vi har stora problem på grund av invandringen och jag skuldbelägger de som skuldbeläggas bör. Bovarna i dramat är de som skapat den, propagerat för den, uppmuntrat den etc. Ja, visst har problem alltid funnits. Problem som övervunnits eller som vuxit bortom alla proportioner och slutligen vunnit. Jag får nästan intrycket av att du anser att eftersom problem alltid funnits så gör det inget om vi får fler problem? För övrigt pekar jag bara ut de som skapat problemen – politiker, journalister, finanskrafter och andra besserwissrar som anser att du och jag är mindre vetande. Jag pekar inte ut olika etniska grupper som skyldiga till problemen i samhället. Läs min blogg och häpna.

Ja, kulturer genomgår förändringar, men som det är nu tillåts inte den svenska kulturen att utvecklas utan den trängs undan av utomeuropeisk kultur och amerikansk skräpkultur.

Du misstror även en studie jag hänvisade till, Harvardprofessorn Robert Putnams arbete som visade att ju mer etniskt splittrad ett samhälle är, desto mindre litar man på varandra – oavsett etnisk tillhörighet. Detta visar på ett systemfel. Här bör det tilläggas att Putnam är en varm anhängare av det mångkulturella samhället och resultatet av hans studie blev inte alls som han önskade. Kalla fakta kunde dock inte förnekas.

Och nej, jag vill inte ha dig boende hos mig. Det är just det min liknelse handlar om. Rätten att säga nej. Nej tack, men massinvandring från hela världen är inget för oss, ska svenska folket ha rätt att säga. Det handlar om sunt förnuft och demokrati.

Som många andra försöker du motivera dagens invandring med tidigare invandring. Det är både kategoriskt och infantilt. Skulle invandring per definition vara bra för att den varit bra i vissa former under begränsade perioder? Absurt. Jag tror att t ex sjukvården hade klarat sig mycket bättre utan invandringen då den inte hade behövts slaktats fullständigt för att bekosta just invandringen. Hade inte slakten genomförts hade heller inte många svenska läkare och sjuksköterskor skrämts iväg till Norge exempelvis.

Du anmärker på min Zlatanbanner där texten lyder: ”1 500 000 immigranter. En Zlatan. Var det värt det?”. Du påstår att jag demoniserar 1 500 000 människor. Hur då? Genom att nämna hur många de är? Går du inte lite väl långt i dina försök att misstänkliggöra bloggen? Känns lite desperat.

Men Jan, nu är jag nyfiken på att höra hur du vill lösa problemen som Sverige idag dras med. Vad tror du behövs?

Mvh,
Weine Berg

Demokratisera mera!

Vi har under slutet på 1900-talet och början på 2000-talet fått se hur makten centraliseras alltmer och koncentreras i ett fåtals händer. EU är kanske det mest tydliga tecknet på detta, men även den kommande Nordamerikanska Unionen (USA, Kanada och Mexico) bygger på samma princip – ett gränslöst handelsområde där de rikaste i världen får störst svängrum.

De olika folken får mindre att säga till om då deras skiljande intressen från varandra gör dem till konkurrenter om den politiska makten. Eliten har därför inget att frukta. Det finns då inte längre en enad folklig kraft att balansera upp den finansiella makten med, som med vackra, men bedrägliga fraser om ”frihandel” samlar alltmer makt i sina händer.

Det är självbedrägeri att tro att alla folk har samma behov, intresseområden och ambitioner. Att centralisera makt är bakåtsträvande i dess yttersta form. Ett modernt samhälle är decentraliserat för att den politiska makten ska utövas av de som påverkas av den. Tänk dig själv: var finns de politiker du har störst möjlighet att påverka; i kommunfullmäktige, i riksdagen eller i EU-parlamentet?

Alla länder måste stå fria från direkt politisk makt utifrån, för att vara verkligt fria. Alla länder kan enas om sin rätt till självständighet och mellanstatligt samarbete. Alla länder med självrespekt bör vägra den nuvarande avvecklingen av frihet, demokrati och självständighet. Alla världens länder, lev rakryggade – nu.

SDU avslöjade SR-spion

I andra länder har staten avslöjats med att försöka infiltrera och kompromettera oppositionella partier för att på så vis försvaga dem eller utradera dessa. Närmast tänker undertecknad på Tyskland där statliga agenter för några år sedan infiltrerade NPD. Infiltratörerna lyckades nå höga poster i partiet och passade på att som sådana göra extrema och anti-semitiska uttalanden, vilket föranledde att partiet blev en måltavla för rättssystemet. När det sedan avslöjades att det var statliga polisagenter som låg bakom grunden för eventuellt åtal föll hela processen mot partiet.

Nu har ungdomsförbundet Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) avslöjat en journalist från Sveriges Radio (SR) som under falskt namn gått med i förbundet och spelat in ljud och bild från sammankomster i hopp om att någon enskild medlem ska uttrycka sig mer eller mindre klumpigt för att detta ska kunna exponeras i fulmedia för att svärta ner partiet och förbundet.

Lyckligtvis kunde förbundsordförande Erik Almqvist och flera upprörda medlemmar konfrontera och avslöja SR:s utsända.

- Att statsmedia är inblandad i denna ljusskygga verksamhet, kan knappast beskrivas som något annat än ett hån mot licensbetalarna och statliga politiska trakasserier av värsta sort, konstaterar Almqvist.

Bra jobbat, SDU!

21 februari, 2009

Reinfeldt försöker en Leijonborg

Säkerligen minns den påläste att Folkpartiet i två val på raken lurade väljarna att man vill ha språkkrav på immigranterna. Folkpartiet har inte gjort några allvarliga försök att förverkliga detta upprepade vallöfte. Nu försöker Moderaterna samma knep.

Det är följande krav man säger sig vilja genomföra: ett nytt Europeiskt asylsystem, skarpare avvisningsprocess, avskaffande av Ebo, obligatorisk introduktion för nyanlända, återkallande av medborgarskap som delats ut på felaktiga grunder, fler utvisningar av kriminella utländska medborgare, ordentligare kontroll på de 200 000 (!) svenska pass som är på drift ute i världen och naturligtvis (favorit i repris) – språkkrav för medborgarskap.

Detta är ett sätt att avväpna Sverigedemokraterna (SD) och i viss mån Nationaldemokraterna (ND) naturligtvis. Genom att vrida argumenten ur nävarna på främst SD, görs partiet överflödigt. Eftersom Sverigedemokraterna övergivit den enda ståndpunkten Moderaterna aldrig kan tänka sig att plagiera – svenskarnas rätt till etnisk gemenskap och fortlevnad – tappar partiet funktion och därmed existensberättigande - om Moderaterna skulle sätta sina planer i verket. Men visst kan Moderaternas utspel kosta SD riksdagspremiären ändå.

Ändock, den som tror att Det Nya Sveriges problem är brist på krav, har missat pudelns kärna. Oavsett hur mycket krav man ställer på de som kommer hit kommer ändå mängden som redan finns här att radera ut svenskarna genom högre barnafödande (för de som tvivlar rekommenderas att projicera tillgänglig statistik hos SCB på de kommande decennierna).

Vad spelar det då för roll om Ahmed är självförsörjande och skötsam?

20 februari, 2009

Öppet brev till Aftonbladet

Den 8 februari skrev Rakryggad om mordförsöket på Vávra Suk, chefredaktör för Nationell Idag. Nu har Suk skrivit ett öppet brev till Aftonbladet angående pressfriheten och deras överslätande attityd gentemot attentatsmännen. Aftonbladet publicerar inte brevet av någon outgrundlig anledning. Alla är jämlika - men en del är mer jämlika än andra, Aftonbladet? Rakryggad publicerar nu brevet i sin helhet och hoppas att Aftonbladet skäms för sina vidlyftiga ord om pressfrihet, en frihet de bevisligen inte kan leva upp till.

Ska pressfriheten stödjas även nu, Aftonbladet?
Förra söndagen överfölls jag av en maskerad pöbel. Jag hann precis kasta mig in i min bil och hålla den i rörelse så pass att angriparna inte skulle få in några fullträffar på mig. Ändå fick jag ett antal slag i huvudet med en sten och ett sticksår i armen.

Syftet är uppenbart: i egenskap av chefredaktör för nyhetstidningen Nationell Idag utgör jag en viktig kugge i framväxten av nationaldemokratiska medier i Sverige. Samma dag hade jag varit med om att dela ut över 3 000 tidningar till förbipasserande på Sergels torg i centrala Stockholm. Intresset för Nationell Idag är stort, och det har skrämt extremvänstern.

På sina forum jublar avgrundsvänstern idag över attacken. Nationell Idag kommer allt närmare att uppfylla kriterierna för att erhålla statligt presstöd, och extremvänstern vill absolut förhindra att åsikter som är kritiska till mångkultur och globalisering ska få komma fram.

Jag är överväldigad av allt stöd jag och min redaktion fått de senaste dagarna, men lika upprörd blir jag av att vissa medier har en överslätande attityd till det politiska våldet – så länge det begås av ”rätt” anledning. Aftonbladet titulerade till exempel våldsgruppen Afa, som senare tog på sig dådet, som en ”politisk aktionsgrupp”. Var 30-talets brunskjortor också en ”politisk aktionsgrupp” enligt Aftonbladet?

Dessa tillrättalägganden kommer inte minst fram i rapporteringen om de årliga manifestationerna i Salem, där en stillsam sorgemarsch regelbundet angrips med stenar och brandbomber. För Aftonbladet är det ”högerextremister” och ”antirasistiska motdemonstranter” som polisen måste ”hålla isär”.

Inom Sveriges journalistkår har 70 procent vänstersympatier, enligt Göteborgs universitet. Är det denna ideologiska samstämmighet som tar sig uttryck i ursäktandet av det grova politiska våldet? Kanske, även om jag direkt vill poängtera att flera framträdande personligheter på vänsterkanten uttryckt sympati med mig och tagit avstånd ifrån våldet, vilket hedrar dem.

De poliser jag talat med bekräftar dock den dystra bilden. Många journalister slätar över vänsterns våld, till exempel den återkommande vandaliseringen av hela stadskärnor under så kallade gatufester. Polisen känner sig bakbunden, eftersom varje ingripande utsätts för en storm av kritik från vänsterjournalisterna som påstår att polisen därmed ”provocerar ungdomarna”.

Var det också vänstersympatierna som låg bakom att Aftonbladet tillsammans med Expressen år 1996 finansierade ett utskick av tidningen Expo i 800 000 exemplar? Expo uppfattades av de flesta som nyhetsorgan för de våldsamma vänsterextremisterna. Expos chefredaktör hade då hunnit bli dömd flera gånger för politiskt våld mot oliktänkande. Brottsregistret omfattar hotbrev, uppvigling, skadegörelse (av domkyrkan) och sabotage (sprängde en tv-mast). Sina brott förklarade han själv i tidskriften Svartvitt, nr. 1/1996, med orden ”Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer”.

Aftonbladet och Expressen kände naturligtvis till detta, men valde ändå att ta Expo under sina vingar, när Expos tryckeri inte ville trycka tidskriften längre på grund av att man utsatts för hot och fönsterkrossning. Aftonbladet och Expressen fick då mycket kritik, men försvarade sig med att det inte hade något med gemensamma åsikter att göra. Det handlade bara om press- och yttrandefrihet, sade man.

Hade det verkligen inget med åsikterna att göra? Tar man över huvud taget avstånd ifrån Afas agerande? Hur tänker Aftonbladet och Expressen stödja pressfriheten nu, när en chefredaktör utsatts för ett överfall som polisen rubricerar som mordförsök?

Vávra Suk
chefredaktör Nationell Idag

17 februari, 2009

Tensta brinner – igen

Det var inte länge sedan det var upplopp i Rosengård – kvarter som präglas av stor mångfald. Nu är det Tensta som brinner – lika präglad av mångfald. Det var igår kväll vid åtta-tiden på kvällen som stora gäng av s.k. ungdomar började bränna parkbänkar vid Tenstaplan, bildäck, en container vid Husingeplan, bråte från byggen och sandlådor. När sedan brandbilarna anlände attackerades dessa släckningsbilar och var tvungna att invänta poliseskort.

- Vi hade kontakt med polisen och visste sedan tidigare att det inte var säkert att köra under broarna, så vi väntade på att platsen skulle vara säker innan vi körde fram, säger Håkan Dahlbäck vid Storstockholms räddningscentral.

Polisen upptäckte flera ansamlingar med stenar vid broarna som var avsedda att kastas ner på passerande bilar.

Dagens Nyheter sminkar sanningen och kallar upploppet för ”bråk”. Ungefär som när Sverigedemokraterna för många år sedan anfölls av en beväpnad AFA-mobb och tidningarnas rubrik var ”Bråk uppstod”. De flesta vet dock att det krävs två stridande parter för att det ska vara bråk, inte en. Det är skillnad på bråk och överfall.

Sin vana trogen låter inte fulmedia läsarna själva ta ställning genom att bejaka sitt uppdrag om objektiv journalistik, med andra ord.

16 februari, 2009

Sveriges Radio: Kritikerna är extremister

Sveriges Radio rapporterade häromdagen (programmet Medierna, lördag 14 februari 2009, kl 11:03) om att systemkritiska bloggar vinner allt större terräng och att de hotar fulmedias monopol. I denna rapportering följde naturligtvis svartmålning av bloggarna. Man introducerar en ny term för att få folk att tänka i rätt banor: extrembloggare. Sedan följer att dessa bloggar i början av programmet kallas för invandringskritiska, för att sedan benämnas främlingsfientliga och när man sedan refererar till s.k. experter på högerextremism är cirkeln sluten.

Associationskedjan är således invandringskritik>främlingsfientlighet>högerextremism. Det tillåts inte utrymme för invandrings- och systemkritik i samhället, enligt detta snäva resonemang. Man säger att invandringskritiska gruppers opinionsbildning oroar organisationer som arbetar mot främlingsfientlighet. Vad har främlingsfientlighet med invandringskritik att göra? Är den som kritiserar skolpolitiken elev- och lärarfientlig? Och är denne kritiker en extremist? Hela debattklimatet i Det Nya Sverige är så absurt att det spränger alla rimliga gränser.

Inte nog med detta. Bland annat tror man i programmet att bloggarna kan påverka fulmedias namn- och bildpublicering. Man säger att bloggarna har en uttalad ambition att påverka mediernas nyhetsförmedling. Detta anser Arash Moktari från Quick Response är mycket allvarligt, att journalister låter sig påverkas av systemkritiker. Jag häpnar. Rätten till fri opinionsbildning kanske inte är så självklar för Quick Response?

Federico Rodriguez Moreno från Gringo, intervjuas också i programmet och han misstänker att flera av de systemkritiska bloggarna samarbetar, men att det inte finns några bevis för detta. Han anser det troligt att de systemkritiska bloggarna är en sverigedemokratisk sammansvärjning (!).

Daniel Poohl, Expo, å sin sida har upptäckt ett nätverk. Det s.k. nätverket består i att vissa sverigedemokrater umgås med anti-muslimska bloggare. Hmm.. Det krävs någon som Poohl för att anse att detta är fel, konstigt eller farligt.

I programmet framkommer det att man anser att fem av de femton mest lästa politiska bloggarna är invandringskritiska och främlingsfientliga. Några som nämns är Fria Nyheter, Muslimska Friskolan och Thoralf Alfsson. Man beklagar sig också för att flera av bloggarna är anonyma, vilket gör att det är svårt att ställa någon till svars. Frågan som ska ställas är rimligtvis varför så många är anonyma. Jo, för det är farligt att vara systemkritiker i Det Nya Sverige.

15 februari, 2009

Norska reaktioner mot FRA

Det är inte bara i Sverige som reaktionerna mot FRA-lagen blommar upp. Nu reagerar även vårt grannland Norge, då mycket av den trafik som berör norskt näringsliv och norska folket passerar genom Sverige. I och med att den passerar genom Sverige har FRA rätt att utan misstanke kontrollera, läsa och registrera kommunikationen mellan avsändare och mottagare. Detta reagerar nu Centrum för rättvisa och anmäler FRA-lagen till Europadomstolen. Oppostionspartiet Venstre är också en av kritikerna och kräver nu av den norska regeringen att man tar itu med FRA-lagen på allvar.

- Den svenska övervakningslagen är chockerande och berör direkt internettrafiken till och från Norge, säger Venstres vice partiledare Trine Skei Grande.

Anmälan stöds även av Internationella juristkommissionen.

Som avslutning kan man konstatera att med FRA-lagen har svenska regeringen visat att man visst är intresserad av att lyssna på folket.

14 februari, 2009

Kritiker utsatt för mordförsök av extremister

Repressionen mot oliktänkande i landet tycks öka exponentiellt. Knappt har Rakryggad hunnit rapportera om AFA:s mordförsök på Vavra Suk, redaktör för Nationell Idag och partiföreträdare för Nationaldemokraterna förrän nästa attentat mot en oppositionspolitiker seglar upp.

Denna gång är det vänsterextrema Revolutionära Fronten (RF) som försökte hugga ihjäl SDU:s (Sverigedemokratisk Ungdom) ordförande Erik Almqvist. Två attentatsmän, beväpnade med knivar, attackerade förra lördagskvällen Almqvist och en annan förbundsmedlem i Stockholm. Hals över huvud lyckades man dock ta sig in på en restaurangs kundtoalett för att undkomma attentatsmännen. Förövarna följde dock efter och mordhotade restaurangpersonalen och bankade på toalettdörren och mordhotade Almqvist och den andre medlemmen. RF har tagit på sig attentatet.

Kommer fulmedia och politiker att ta det politiska våldet på allvar snart? Måste någon dö för att det ska ske en förändring i det politiska klimatet? Alla ska kunna yttra sig, opinionsbilda och verka för förändring utan att riskera att bli halshuggen! Så alla elitens moralkärringar som tycker om att peka med hela handen för att tala om vad vi ska tycka och tänka - ta ert ansvar NU!

Kritik från läsare

Följande kritik inkom som kommentar till artikeln Svar till Ben Dan: Tillit vs materialism, men jag lyfter upp den till egen artikel och inkommer inom kort med svar till Jan Nilsson.

Du inleder med att peka på problem i samhället och skyller dessa problem på invandringen. Men problem har alltid funnits och framförallt tendensen att skylla det på en viss grupp är gammal som gatan. Förr var det, smålänningar vs halländare, arbetarungar vs borgarungar, sedan blev det finnarna som skapade problem och turkarna och grekerna osv osv. Du tillför med andra ord inget nytt.

För övrigt så är det så att alla kulturer genomgår förändringar, ofta så har typer som du protesterat, ropat och skrikigt att "Nu går det åt helvete!!! Stopp stopp stopp!!!!" Men världen har överlevt tills nu. Trots att de två största "skylla på andra ideologierna" väsentligt desimerat mänskligheten. Jag tänker på nazismen och kommunismen.

Tillit, ett begrepp du använder dig av, kommer av att människor kommunicerar, lär känna varandra och inte demoniserar varandra, förstår du det? Den forskning du hänvisar till har kanske glömt att ställa följdfrågan som varje forskare bör ställa "Varför??".

Xenofob är kanske ett lika urvattnat begrepp som PK? Det handlar för övrigt inte om att någon skall flytta in hos dig, eller hur. Jag tror inte att du vill ha mig boende hemma hos dig trots att min släkt bott på denna föränderliga jordplätt som kallas Sverige som otaliga krig mot skrämmande kulturer har bestämt gränserna för, så långt släktforskning har tagit oss. Hur tror du att Asea, Volvo osv skulle klarar sig utan invandring? Hur tror du att t ex äldrevården, sjukvården m.m skulle klara sig utan invandring?Du pekar på problem som invandringen medför men de allra flesta invandrare bidrar till Sverige.

En av dina stickers du har här på "Rakryggad" "1 500 000 och en Zlatan" visar på att du demoniserar 1,5 miljoner människor och deras barn som invandrat sedan början av 50 talet för att inte tala om alla övriga svenskar som inte är Zlatan. Tänk på det du!!

Jan Nilsson

13 februari, 2009

Rakryggad 80-årig kvinna jagade tjuv

Många är stölderna från pensionärerna, och då syftar jag inte på statens plundring av pensionssystemet. Hembesök, av vad fulmedia kallar för ”yngre kvinnor”, är så vanliga att de numera förekommer i notisform. Vanligtvis utförs dessa ömkliga dåd av flera unga kvinnor. En som distraherar den gamle mannen/kvinnan, medan den andra genomsöker lägenheten i jakt på kontanter, smycken etc.

Så skedde också denna gång. I Skarpnäck i Södra Stockholm upptäckte en 80-årig kvinna snabbt att hon blivit av med en stor summa pengar efter besök av en s.k. ung kvinna. Ännu snabbare sprang hon efter tjuven i bara strumplästen. Hon snubblade i trappen men fullföljde jakten ändå och fick tag i tjuven samt höll henne fast. Trots att hon vädjade om hjälp från människorna runt omkring var det inte en enda som hjälpte 80-åringen. När kvinnan tagit sig loss reagerade två personer på plats och tog upp jakten. Även polisen anslöt sig, men tjuven och dennas två medbrottslingar försvann spårlöst.

Den rakryggade 80-åriga kvinnan är värd all heder för sitt rättrådiga och korrekta ingripande. Du har många här på bloggen som stödjer dig helhjärtat!

Blev du vittne till händelsen? Eller har du andra upplysningar att lämna som kan kopplas till stölden? Ring Efterlyst: 08-702 00 90.

12 februari, 2009

Rekordmånga besökare på Rakryggad

Den senaste veckan har antalet besökare på bloggen ökat. 7057 unika besökare har bloggen sju dagar tillbaka, vilket är glädjande. Särskilt med tanke på att bloggen vid tiden för Klüfthärvan hade färre än 2000 besökare varje vecka. Den senaste tiden har besökarantalet normalt pendlat mellan 6000 och 7000 och denna vecka har det alltså för första gången nått över 7000 unika besökare.

Ökningen av besökare märks även på antalet kommentarer på artiklarna och inläggen. Antalet artiklar och inlägg på bloggen passerade dessutom 1000-strecket häromdagen. Med lite drygt tre år på nacken är Rakryggad mer etablerad än någonsin. Fler och fler hemsidor, bloggare och surfare länkar till Rakryggad, vilket får anses vara ett gott betyg.

Bloggens klistermärken har hittills sålts i nästan 13 000 exemplar och finns nu i stort sett hela landet - om än i varierande omfattning. Jag tackar alla er som personligen lägger ner mycket arbete på att sprida bloggens budskap till vänner, bekanta och obekanta. Tillsammans kan vi åstadkomma mycket och vi blir fler och fler för varje dag! Vi visar att det inte räcker med att kritisera detaljer i främst invandringspolitiken, utan att det enda vettiga är att ifrågasätta hela det sammanhängande systemet med globalisering, mångkultur, interkontinental massinvandring och begränsning av rätten att yttra sig och opinionsbilda.

11 februari, 2009

Snattare greps – känner sig kränkt

På Willys i Karlstad greps en 48-årig snattare under söndagen. Brottslingen stal kött men blev påkommen. Han hotade personalen som grep honom och nu anmäler han butiken – han tyckte nämligen att det var förnedrande att gripas inför ögonen på de andra kunderna. Själv är han nu anmäld för snatteri, ofredande och olaga hot.

Kanske trodde mannen att hans handlingar inte hade några konsekvenser? Blev han överrumplad av att finna att han har skamkänslor i kroppen som kom till ytan när han stod inför fullbordat faktum?

Det Nya Sverige är de kränktas land. Allt fler känner sig kränkta av allt möjligt. Ord, bilder och nu även att bli gripen för ett brott man begått. Jösses, vilken cirkus. Om det inte barkade åt fanders skulle man kunna skratta åt denna fars.

Marteus: Yttrandefrihet fungerar inte i en mångkultur

Så är hon i farten igen. Ann-Charlotte Marteus (Expressen), som bloggen tidigare skrivit om när hon ville förbjuda radioprogram med systemkritiska inslag, vill nu ”sätta gränser” för vad myndighetspersoner – men även andra – får säga. Det är enskilda polismäns kommentarer om människorna bakom det senaste Rosengårdsupploppet som fått Marteus att vilja styra vad människor säger, frågar och påstår. Viktigt att komma ihåg är att förbudsmänniskor som Marteus alltid hittar nya företeelser att förbjuda och med det krympa människors frihet.

I sin artikel Sparka poliserna medger förvisso Marteus något som Rakryggad länge hävdat - yttrandefrihet kan inte existera i en mångkultur. Marteus skriver: ”Den typ av helig yttrandefrihet som vi har i Sverige fungerar bara i ett homogent land där människor har så mycket gemensamt, så likriktade uppfattningar om rätt och fel, lämpligt och olämpligt, att självcensuren ändå sätter stadiga gränser.”

Marteus lösning är dock den motsatta Rakryggads lösning: Begränsa yttrandefriheten.

Rakryggad förespråkar en nedmontering och utradering av det som idag betecknas som mångkultur. Vi ska bygga på det som genom historiens gång visat sig mest framgångsrikt över hela världen: en gemenskap baserad på en enhetlig och unison identitet i ett, så långt det är möjligt, odelat ursprung. Att komma ur den återvändsgränd Sverige och västvärlden klev in i på 60- och 70-talet görs genom att lyssna till nedärvd kunskap, inte en pubertal experimentell ideologi som fick oss fastkörda i aktuellt träsk.

Marteus föredrar att begränsa dig. Göra din värld och dina möjligheter, som upplyst och självständig individ, mindre. Precis som AFA, men med andra metoder. Kan Du acceptera detta?

Pedofil fick straffrabatt – för att han är kriminell

En 42-årig pedofil, som vid två tillfällen våldtagit en nioårig flicka, döms till ett lägre straff än straffvärdet. Han har nämligen avtjänat straff för narkotikabrott efter våldtäkterna, men innan han dömdes för dessa. Istället för 4 års fängelse, som hade varit det brukliga, meddelar Göteborgs Tingsrätt att han döms till två års fängelse och 95 000 kr i skadestånd. (Rakryggad har förväges försökt få ut pedofilens namn, personnummer och målnummer från tingsrätten, men då fulmedias uppgifter var för knapphändiga gick inte detta.)

Våldtäkterna skedde när den s.k. mannen fungerade som barnvakt åt flickan. Pedofilen har tidigare dömts för pedofila brott, men tycks återfalla trots alla insatser från samhället. Rakryggad förespråkar fysisk kastrering för pedofiler som återfaller i att förstöra våra barn.

09 februari, 2009

Lyckad insamling för Josef Fransson

Den 24 januari startade Rakryggad en insamling till fördel för Josef Fransson (sd) som hade fått sin bil förstörd av antidemokrater. Budskapet var tydligt: Fransson skulle hålla käft och inte kritisera samhällsbygget. Bakom attentatet stod ligisterna i AFA som så modigt slog sönder Franssons bil om natten när ingen såg. På motorhuven hade man sprayat ”AFA ser dig” vilket är slående likt diktaturens slagord i George Orwells bok ”1984” - Storebror ser dig.

Att Rakryggad stöder Josef Fransson beror på att han inte tänker låta sig knäckas av fegisarna med rånarluvor. Hittills har insamlingen inbringat 2300 kronor, vilket täcker en stor del av Franssons självrisk på 3000 kr. Summan överlämnades idag till honom. Tji fick AFA - våld löser inga problem. Om fler bidrag inkommer, överlämnas dessa också naturligtvis till den rakryggade Josef Fransson.

Samtidigt måste det inflikas hur underligt det är att inte SD erbjudit sin hjälp med Franssons självrisk. Hursomhelst: Starkt jobbat av alla er som skänkt pengar till insamlingen!

Insamlingen är nu avslutad då Josef Fransson är mer än nöjd med resultatet. Så gott folk, håll i pengarna för andra goda ändamål! (Om det ändå skulle inkomma mer pengar går det naturligtvis vidare till Josef.)

08 februari, 2009

AFA försökte döda kritiker

UPPDATERAD
Tidigare har jag varnat för att etablissemangets överseende med Anti-Fascistisk Aktions (AFA, Läs: All-Fascistisk Aktion) grova våld mot människor som inte delar deras åsikter, kommer att leda till att organisationen övergår till ren terror och mord. Nu är det på väg att ske.

En 30-årig man överfölls i sin bil av ett 20-tal av AFA:s mörkklädda stormtrupper vid fyratiden idag. Med stenar, påkar och käppar slog de ner mannen. Om och om igen slog gänget honom i huvudet med stenarna. Han blev även knivhuggen.

Svårt misshandlad och med skallskador som följd fördes han till sjukhuset. Mannen är en högt uppsatt nationaldemokrat, vilket i AFA:s värld gör honom till någon man kan slå, förnedra och döda och samtidigt inbilla sig att det är en välgärning.

AFA har tidigare meddelat att man tänker döda de som de betecknar som ”fascister”. Man uppmanar även till mord på sin chef om man är trött på sitt jobb. Detta kan du läsa mer om här.

Intressant att nämna är också att Aftonbladet väljer att kalla AFA för "politisk aktionsgrupp". De är alltså inte extremister på något vis. Snacka om förskönande omskrivning. Huruvida den attackerade 30-åringen kommer att överleva är ännu oklart. Rakryggad håller tummarna och hoppas att AFA inte har lyckats att döda en meningsmotståndare.

Uppdatering: Mannen som attackerades är Vavra Suk, redaktör för tidningen Nationell Idag. Attacken kan därför antas vara ett försök att stänga ner en oppositionell tidskrift. Suk rapporteras må bra efter omständigheterna och polisen har nu startat en förundersökning om mordförsök.

07 februari, 2009

Fulmedia: Alla ska vara vita!

Det är något underligt med fulmedias hudblekning av mörkhyade brottslingar. Vid första anblick kan det verka som om man vill inbilla oss medborgare att invandrare inte begår brott. Så är det troligtvis. Eller är det en eftersläng av kolonialistiska tankar som medieföretagen håller vid liv? Alla brottslingar ska tydligen vara vita för att fulmedia ska känna sig nöjda. Är det inte rasism att påstå att en ras är brottsbenägen?

Det verkar som om hudblekning+pixelisering blivit en rutinåtgärd när invandrarbrottslingar ska hängas ut. Detta kanske framförallt av Expressen. Men Aftonbladet ligger inte långt efter. Jämför de två bilderna till denna artikel. Både ansikte och armar är klorinbehandlade medelst Photoshop av Aftonbladet. Pojken hade tydligen fel hudfärg.

Men ponera att fulmedia hade gjort samma sak när de exponerade Hagamannen, Anders Eklund och Magnus Ragntoft. Då skulle Hagamannen sett ut enligt bilden till höger. Vad hade reaktionerna blivit då?

Blattajävlar, apejävlar och svennehoror

Jag slutar aldrig förvånas över vilket koordinerat tunnelseende etablissemanget i Det Nya Sverige har. En polis har i Rosengård, mitt under brinnande upplopp och kravaller, kallat en av brottslingarna för ”blattajävel” och ”apejävel”. Detta har fått uppmärksamhet i radio, tidningar och TV, t ex i Janne Josefssons program Debatt.

Jämför denna fiktiva uppståndelse med nyheten om att invandrargänget som försökte sparka ihjäl en svensk tjej i Södertälje inte åtalas, trots att två av brottslingarna utpekats med namn. Åtalet läggs ner. Den svenska tjejen kallades ”svennehora” och hon höll på att dö av misshandeln. Bland annat höll en av invandrarna upp hennes huvud när hon låg på backen, så att en annan i gänget kunde få in sparkarna på huvudet bättre. Enda anledningen till att svenskan lever idag var att sex svenska hockeykillar gick emellan och själv tog stryk för att skydda sin landsmaninna.

Hur stor spridning har nyheten att inget åtal väcks mot dessa ligister, jämfört med spridningen av att en polisman valt sina ord mindre bra? Det hela saknar fullständigt proportionalitet. Men vad är ett liv värt när det ställs mot ord som inte fulmedia gillar? Inget alls faktiskt. Hur priviligierade är vi inte som har fulmedia som lär oss vad vi ska tycka och tänka?

En sista tanke: Blattajävel, apejävel och svennehora. Bara ett av dessa är garanterat inte hets mot folkgrupp. Gissa vilket?

06 februari, 2009

Tyrannen är inte svensk

Häromdagen rapporterade Aftonbladet att en man som torterat sin hustru och sin älskarinna dömts till 12 års fängelse. Den s.k. mannen har under flera år torterat sina offer med glödheta knivar, misshandel och våldtäkter. Älskarinnan är mycket ung, medan gärningsmannen är 30 år. Älskarinnan tvingades efter gymnasiet att flytta in hos familjen. Där fick hon och hustrun följa stränga regler och bestraffades hårt när de inte lydde. Fegisen ville ha full kontroll över sina offer. Även barnen misshandlades och tvingades se på när hustrun och älskarinnan slogs sönder och samman. Redskap som användes var stavmixer, slagträ och bowlingkägla.

Men listan slutar inte där. Han tvingade även hustrun och älskarinnan till trekanter som filmades, men även till oralsex kvinnorna emellan. En favoritsyssla han hade var att i en timmes tid duscha kvinnorna i ömsom iskallt och omsöm hett vatten. Han förhörde även hustrun om ex-pojkvänner och deras penisstorlekar (!). Snacka om mindervärdeskomplex.

För dessa vidriga brott dömdes Jorge Carlos Mollinedo Camacho [Malmö Tingsrätt B6656-08, källa: Fria Nyheter] för tio grova våldtäkter samt hundratals våldtäkter av normalgraden och två fall av grov kvinnofridskränkning och två fall av grov fridskränkning. Dessvärre är inte kastrering en påföljd i det svenska rättssystemet/felsystemet för rötägg som Jorge. Inte heller livstids utvisning är möjligt när väl svenskt medborgarskap delats ut.

04 februari, 2009

Nya nyanser av brunt

Nu har det skett igen. Göteborgs-Tidningen (Expressen) har återigen visat upp en färsk nyans av brunt. Det är den svarta gambianska skådespelerskan Haddy Jallow som gripits av polisen efter att hon attackerat flera polistjänstemän. På den pixlade bilden i GT/Expressen däremot är hon vit. Mycket vit till och med. Ett intensivt photoshoppande av bilden visar inget annat än en lögn.

Tidigare (här, här, här och där) har Rakryggad skrivit om flera fall där fulmedia försöker lura sina läsare att pixlade brottslingar är ljushyade när de i själva verket är mörkhyade. Man får nästan intrycket av att de inte gillar människor med mörk hy.

Snart tvingas medieföretagen använda endast svartvita bilder när de visar upp pixlade bilder på brottslingar. Upplysningsvågen på internet om fulmedias blekning av utländska brottslingars hy ökar i styrka. Ett sätt för fulmedia att komma runt detta är att övergå till just svartvita bilder så att medborgarna inte ska få för sig att även invandrare kan begå brott och att det mångkulturella samhällsexperimentet i själva verket är ett fiasko.

Inte nog med detta. Den fullkomligt okända skådespelarskan blir i fulmedias propaganda ”svensk filmstjärna”. Hur lite krävs det inte för att kallas filmstjärna? Och svensk? Man avslutar artikeln med lite snyftgenererande ”Hon mådde så dåligt - hon blev så ledsen”. Jag trodde det var polismännen som blev attackerade, men tydligen var det skådespelerskan.

Varför betror inte medieföretagen vuxna människor med förmågan att självständigt ta ställning? Svaret är lika smärtsamt som okänt för allmänheten. Medieföretagen ser sig som mer vuxen än du. Bättre vetande, helt enkelt. De har tagit sig rollen som din förmyndare. Du behöver skyddas från sanningen, annars kanske du drar politiska slutsatser som inte stämmer överens med fulmedias agenda. Och det vore ju illa.

Mångkulturella erfarenheter, del 10

Vi bor i ett område som av dagens media anses vara segregerat. Majoriteten av de som bor här är etniska svenskar. Många tjänar säkert bra med pengar men långt ifrån alla gör det. I lokalblaskan kan man ofta läsa om hur mycket pengar folk tjänar samt om deras flärdfulla liv. På grund av lokalblaskans vinkling av området har diverse brottslingar lockats hit. Här kan man lura och råna godtrogna pensionärer. Andra brott som våldtäkt och knivrån förekommer.

Vi bor på Gärdet i Stockholm, och vi är långt ifrån ensamma om att ha drabbats av brott.

Följande händelse utspelade sig för några år sedan. Min son, som då var 17 år, och hans kamrat knivrånades av ett par invandrarkillar. En söndagskväll i september var min son och hans kamrat på väg hem från en bioföreställning. Vi kan kalla min son A och kompisen B.

När de skall korsa en gatukorsning står två svarta invandrarkillar och ser ut att vänta på något. A och B känner igen de två killarna eftersom de tidigare under samma kväll sett dem driva runt i Humlegården. Så här i efterhand är det inte orimligt att anta att de sett ut A och B för attsedan försöka råna dem.

När pojkarna skall passera killarna så tar en av killarna fram en kniv. A känner knivspetsen mot magen. Rånaren vill ha pengar och mobiltelefon. A plockar fram allt han äger; en begagnad mobil och en 20-lapp. Detta ger han till rånaren. Den andre rånaren försöker muddra B men blir hindrad av B själv. Helt plötsligt sticker rånarna iväg och pojkarna lyckas då ringa polisen.

Polisen har tur och hittar dem inte långt från rån platsen. Det visar sig att rånarna bor i Kista och är mellan 19-21 år gamla.

Det blir sedan rättegång. Under rättegången ombedes de förklara varför de var i området. Förklaringen blir att de ville fråga om vägen. Detta var givetvis inte sant. De hade tidigare blivit dömda för liknande brott, men i det här fallet fick de löjligt låga straff. Min son fick 15 000 kr i skadestånd minus självrisk på 1000 kr.

Eva

02 februari, 2009

Efterfrågade statistik – blev hotad med åtal

UPPDATERAD
En Rakryggadläsare fann sig nyfiken på hur det står till med våldtäkterna som florerade lokalt. Därför ringde han polisen på orten [Södertälje] och ställde några frågor. Han berättar:

”- Jag presenterade mig, ställde frågan om hur många gängvåldtäkter som skett i Nykvarn de senaste tio åren och om de i sådana fall var fler än de i Södertälje? Om så var fallet, hade de ett etnisk motiv där man gav sig på flickor av annan etnicitet än sej själva? Och om SÅ var fallet, var fallen där svenskar var förövare fler än där förövare av utländsk härkomst förekom?”

Polisen i andra änden brusade upp och förklarade mycket noga att rakryggadläsaren ”var farligt nära att bli anmäld för hets mot folkgrupp”. Varför då, undrade uppringaren, som inte kunde förstå vari hetsen låg. Han hade ju bara efterfrågat statistik. När han frågade efter poliskonstapelns namn slängde denne på luren.

Enligt Rakryggads begränsade juridiska kunskaper är det inte förbjudet att efterfråga statistik – ännu. Fast å andra sidan, om man kan förbjuda åsikter kan man säkert förbjuda statistik. Rakryggad följer avvecklingen.

01 februari, 2009

Svar till Ben Dan: Tillit vs materialism

Ja, dagens Sverige är långt ifrån mitt ideal-Sverige. Dock har du fel angående bakåtsträvandet. Jag strävar framåt, bort från återvändsgränden vi klev in i på 70-talet - som nu har lett till gränslöst våld, hedersmord, stenåldersbeteende, stambetonade gruppvåldtäkter, etniska trakasserier, spridning av degenererande droger, florerande vapen och så vidare.

Du skriver att det blir fler svenskar av invandring? Hur går den förvandlingen till? Om alla kineser byts ut mot holländare med kinesiskt medborgarskap, betyder det då att det finns lika många kineser som innan? Du verkar helt bortse från alla folks unika värde, att världen faktiskt blir fattigare om ett folk försvinner. Du kan knappast kalla dig humanist med de värderingarna. Särskilt inte när du kommer dragandes med socialdarwinismen (”survival of the fittest”).

Ben Dan, någon anklagade dig för att vara socialist, men det är du uppenbarligen inte. Du är liberal så det skriker om det. Både nyliberalismen och socialliberalismen är sprungna ur klassisk liberalism, precis som socialdarwinismen – som ju är en del av nationalsocialismen. Där ska alla ”konkurrensutsättas”.

Du skriver också, om kulturer, att den ”bästa” kulturen ska överleva de andra, eller snarare att de bästa delarna i olika kulturer ska smälta samman. ”Bäst kultur”? Enligt vems värderingar då? Vad avgör om en kultur är bra? Är färgen blå bättre än färgen röd? Enligt vem då? Vem ska avgöra vad i en kultur som är bäst?

Att många med mig inte är så negativa till norsk, dansk och finsk kultur beror nog på att det, till skillnad från utomeuropeisk kultur finns mer som förenar än som skiljer. Det är lättare att hitta en plattform att mötas på med likasinnade, helt enkelt.

Intressant att flika in är att en studie av professor Robert Putnam (Harvards universitet) visar att etnisk mångfald urholkar tilliten i samhället. Financial Times skrev om studien den 8 oktober 2006. Putnam:

”- The effect of diversity is worse than had been imagined. And it’s not just that we don’t trust people who are not like us. In diverse communities, we don’t trust people who do look like us.”

Dock visade studien också att etnisk mångfald ökar två företeelser: TV-tittandet och antalet protestmarscher. Tidigare har Putnam också konstaterat att immigration bara gynnar import/exportländer materiellt. Inte på annat vis. Den eroderande effekten på tilliten går inte att komma ifrån. Men om pengar är det viktigaste så…

Pestflaggningen ”xenofob” tycker jag du kan överge. Vad är det som är så fobiskt? Om du inte vill att dina grannar ska flytta in hos dig, betyder det då att du hyser sjuklig skräck mot dem? Naturligtvis inte, du kan ha många olika anledningar till att inte vilja dela säng med din grannes make. Eller stå för deras mat- och klädkonto, för den delen. Tycker du att det är på sin plats att medicinskt diagnosticera debattmotståndare som sjuka människor med fobier förresten?

Du undrar också varför jag inte skriver om de positiva aspekterna med invandring och mångkultur. Det har du helt rätt i att jag inte gör. Det skulle inte bli mycket uppdaterande av bloggen om jag följde detta råd. Det finns egentligen bara två fördelar som jag ser det. I första hand; svenskar har lärt sig uppskatta det svenska i allt större och i andra hand skiljer det agnarna från vetet: man vet vilka svenskar som går i de antisvenskas ledband. Bandhundar som lyder den påbjudna agendan – den starkes lag.

Och hur vi ska förhålla oss till mångkulturen? Enkelt, vi ska lära oss av den så vi inte gör om samma enorma misstag igen – att låta eliten diktera för oss hur vi ska leva.

Till sist den mest centrala frågan: Tycker du att det är acceptabelt att svenskarna dör ut och ersätts med andra folk - med svenska medborgarskap? Vad tillför detta?


Weine Berg